Webshopje

maandag 18 mei 2015

Le bric-à-brac in het Lingebos!

Zaterdag trokken we erop uit naar Nederland, meer bepaald naar ‘Le bric-à-brac’ in het Lingebos te Vuren.

 


Geen standaard rommelmarkt met  kant en klare kramen en de verplichte hamburgerkraam maar… verkoop van 2dehands spulletjes vanuit de koffers van Franse oldtimers en dat in een gezellige Franse sfeer ook.

Vanuit Antwerpen was het maar een uurtje rijden, wij deden dit met  str*ntregen de ganse rit om dan aan te komen onder een stralend blauwe hemel.  En wat bleek….vele marktkramers hadden hun spulletjes niet afgeschermd van de regen….dus waren er koopjes te doen want vele marktkramers hadden waterschade!Wij kwamen naar huis met een paar natte truien voor het Lief, een nat truitje van Jip en Janneke voor Lode, wat retro-theetasjes voor mezelf en de nieuwe favoriet van Lode: Thomas trein!
Er waren ook heel mooie retro en vintage spulletjes maar dat waren volgens mij echte professionele verkopers en dat was te merken aan hun vraagprijzen….

Dit marktje is een echte aanrader, een kilometer lange weg door het bos vol met oldtimer geitjes, VW-busjes,Citroën-busjes, Citroën DS,… Denk daarbij nog een leuke mix van 2de hands & retro spulletjes, overgegoten met een leuk Frans sfeertje en foodtrucks met lekkere hapjes.  Et voilà, c’est une fête!  Wie gaat er mee volgend jaar :-)

2 opmerkingen: