Webshopje

zondag 4 december 2016

Sinterklaas poentje.... Laarsje... dank u sinterklaasje

Vindt u de titel wat vreemd?  Ja ik moest toch ook eerst een paar keer luisteren wat Lode nu toch hele tijd zong ;-).  Er zijn maar enkele zinnen en woorden nodig om die goedheilig man te bedanken!

De Sint is dit jaar wat vroeger gekomen dan 6 december, namelijk zaterdag.  Dan kon hij langskomen in eigenste persoon samen met Zwarte Piet!  Ik zou ik niet zijn als ik, zoals bij Halloween, ook niet een paar hapjes zou maken...

Via pinterest vond ik enkele leuke ideetjes, vaak zonder recept maar met wat denkwerk geraakte ik er wel.  Eentje met recept was deze: wortelschuimpjes; worteltjes van meringue en kleurstof.
Lode mocht helpen, al zien zijn worteltjes er wel heel anders geoogst uit :-)

Zonder recept via Pinterest vond ik deze: de zak van zwart Piet!  Even wat denkwerk:2 cakejes op elkaar, confituur als lijm er tussen en erlangs, rolmarsepein met cacaopoeder er rond wikkelen en klaar is de zak van zwarte Piet.  Nog enkele pepernoten maakten het geheel af.
Ook maakten we uit crepe-papier kleine hoedjes voor de mandarinnetjes.


En uit een toastje met kaas, eitje en tomatenhoedjes verscheen de Sint.


 Als laatste nog kipsateetjes met kip in de vorm van een S op het stokje gestoken,  een bootje vol kaasjes en worstjes en van melocakes maakten we nog wat Pietjes!Dan was het wachten op Sinterklaas en Zwarte Piet.  Waar Lode eerst nog 'grote mond' had wat hij allemaal ging vertellen aan de Sint, zo stilletjes was hij toen hij oog in oog stond  ;-)
tekeningen voor Sint
 Wat een leuke geslaagde 'Pakjesdag'!

3 opmerkingen:

 1. Waw zeg! Wat is het toch altijd helemaal 'af' bij jou hé! Ongelooflijk! gezelligheid troef!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. af zou ik niet altijd durven zeggen ;-)
   maar die gezelligheid vind ik wel heel belangrijk :-)

   Verwijderen
 2. Het was een middag die 'af' was! Deco, eten, een zeer geslaagd piet- & Sintduo; alles was heel mooi op elkaar afgestemd. Bedankt daarvoor, Nina was weer zeer gelukkig bij jullie te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen