Webshopje

donderdag 7 april 2016

Paaseierenchoco

Hebben jullie ook zoveel paaseieren over? Wij wel, de kleintjes verdwijnen maar de grote blijven liggen...  Echt chocomelk-drinkers zijn we hier niet anders kon ik het daar nog voor gebruiken maar we hebben hier wel een kleine chocoboer in huis :-)

Dus laten we eens choco maken!  Het is vrij simpel en vooral lekker!

Wat heb je nodig:
- 200 gr boter (bv carlsbourg blauw, koelkastsmeerbare boter van Aldi gaat ook prima)
- 200 gr chocolade (ik gebruikte melkchocolade eieren maar de pure geeft wel dat echte choco-kleurtje)
- 3 eieren
- 1 tas suiker
ik maakte meer choco, dus alle ingrediënten dubbel

En hoe ga je te werk:
1. Eieren scheiden
2. Eierdooiers mengen met de kop suiker, opkloppen tot luchtig geheel

 3. Eiwit opkloppen (snufje zout en propere kom is de truc)

Lode de kleine kok!

4. Opgeklopt eiwit mengen onder het opgeklopt eigeel


5. Intussen de boter op laag vuurtje laten smelten en er de stukken chocolade in toevoegen en laten smelten.  Zie dat het mengsel niet kookt, zachtjes pruttelen mag maar goed roeren.





6. Dit mengsel mag je onder je eimengsel mengen (ook als het warm is) en nogmaals goed mixen

 
je krijgt een luchtig lopend geheel

7. In potten gieten, laten afkoelen en dan in ijskast laten hard (smeerbaar) worden.




Tip:
-Je kan er eventueel ook hazelnootpoeder onder mengen, dat zorgt voor ietsje meer stevigere choco
-De choco bewaren in de ijskast!

Toch al eens proeven!

hmmmm, goedgekeurd!
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten