Webshopje

dinsdag 1 november 2016

Halloween-gesnoep

Lode snapt nog niet het concept van Halloween maar hij ziet wel overal de pompoenen en spoken verschijnen.  Een aangezien Lode meer de aard van zijn papa daarin heeft, is hij er niet bang voor!

Op zijn school organiseerden ze een Halloweentocht en ik wilde voor we gingen spoken, graag de sfeer er al in brengen thuis met versiering en hapjes!

Wat mag er nooit ontbreken: pompoensoep!  Lode hielp duchtig mee de pompoen uit te hollen, zodat we erna hiervan een pompoenlicht konden maken!
 Een recept voor pompoensoep geef ik kort want soep is zo gemakkelijk te maken: je stooft pompoen, wortelen, 1 tomaat en 1 ajuin tot ze plat zijn.  Daarna de staafmixer erin tot het plat is, water en enkele bouillonblokjes toevoegen, wat afkruiden en klaaaaar!


De winkels liggen vol natuurlijk met versiering maar tegenwoordig ook met thema-hapjes!  Zo vonden we in Hema chips in de vorm van spoken en spinnen.  Zelf maakte ik nog mummie-mannetjes en spookjes.


De mummie maakte ik door knackworstjes in te wikkelen met reepjes bladerdeeg en dan in de oven tot het deeg goudbruin zag. 


De spookjes maakte ik door 4 eiwitten op te kloppen en dan er 200 gr suiker door te mixen tot je mengsel pieken maakt.  Deze spuit je in hoopjes op de bakplaat, paar rozijntjes erin en dan wel 60 minuten in de oven op 100°.  

En hop, griezelen maar!

1 opmerking: