Webshopje

maandag 21 november 2016

Spiekpietjes

Iedereen kent de Zwarte Pieten van Sinterklaas.   Maar weet je ook wie de Spiekpietjes zijn?

"Deze geheimzinnige sinterklaashulpjes lijken op gewone Pieten, maar dan veel kleiner. Elk jaar met het vallen van de blaadjes verstoppen de Spiekpietjes zich in huizen, appartementen, klaslokalen en winkels. Zo kunnen ze zien of kindjes heel lief en braaf zijn, of een beetje ondeugend. De Spiekpietjes zien ook waar je van houdt.  De Spiekpietjes hebben elk een klein telefoontje waarmee ze alle info naar Spanje doorbellen. Daar wordt het grote rode boek van Sinterklaas netjes aangevuld.  Zo komt Sinterklaas precies te weten welke cadeautjes de kinderen leuk vinden en wie misschien wel een extra pakje verdient.  Net voor Sinterklaas keren de Spiekpietjes terug naar huis."

De Spiekpietjes zijn een concept en een boekenreeks van schrijfster en illustratrice Thaïs Vanderheyden. Bij de boeken hoort ook een Spiekpiet popje dat de volwassenen dan kunnen verstoppen in een zoektocht voor het kind.

De spiekpietjes houden nu een expo in Antwerpen, in het oude postkantoor op de Groenplaats.  En op een natte zaterdag trokken we er naar toe. 


Na betaling van een torenhoge inkom voor de volwassenen (8€ per volwassene ahum!!) en maar 2€ voor Lode kregen we een audio-guide en begaven ons in de wereld van de Spiekpietjes.  Hun verhaal werd uitgelegd via de audio-guide en grote borden met mooie schilderingen. 

Na het verhaaltje kunnen de kinderen er tekenen en kleuren, alsook eenfietsparcours doen of in het (kleine) sneeuwballenbad (ballenbad met witteballen) spelen.  Ook is er een salon waar je de andere boekjes over deSpiekpietjes kan lezen, alsook een voetbalveldje.Verder kan je iets lekkers eten of drinken in de Sintbar maar dat was toch vrij prijzig.
genieten van een snoepje en de inkomstempel bewonderen
Het concept van Spiekpietjes alsook de boekjes en de illustraties zijn heel leuk en heel mooi!Lode had er een leuke middag, maar het is beetje duur voor wat het is, vind ik... Ook als het daar heel druk is, heb je geen zitplaats (het was nu al mensen van hun stoel kijken ;-) )  De expo is nog enkele weken!

2 opmerkingen:

  1. Hé vreemd! Hier zijn de spiekpieten de Pieten die al eerder in het land zijn. Ze kunnen zich heel goed verstoppen en zijn haast zo goed als spionnen. Ze kijken door de ramen, en luisteren heel goed. En zo zien ze of de kindjes braaf zijn. Hummeltje zag ooit nog een been van een spiekpiet, zomaar door de haag. Die spiekpiet was nét niet op tijd verstopt! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, de spiekpietjes komen voor de Pieten. Lode heeft een spiekpietje gekregen maar ik krijg de kans niet hem te verstoppen, die wordt nu overal meegesleurd :-)

      Verwijderen