Webshopje

vrijdag 21 april 2017

Het Beestige Bomenpad

Tijdens de paasvakantie waren we een weekendje weg naar Hengelhoef.  We hadden prachtig weer en genoten van de Limburgse zon en omgeving.  Bij de toeristische dienst bestelde ik voor de eerste keer in mijn leven een wandelkaart.  Normaal vertrekken we ons neus achterna, maar ik had online mooie foto's gezien van een domein en wilde dat wel eens in het echt zien.

We gingen het 'Beestige Bomenpad' volgen in domein Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren!

Het Beestige Bomenpad is een korte kinderwandeling die je laat kennismaken met de oude dreven en het schitterende oude loofbos.  De weg loopt langs tal van leuke spelletjes en weetjes.    Onderweg kunnen kinderen leuke spelletjes spelen of met blote voeten in het water!

Zo kwamen we een drijvend terras tegen, of ponton of hoe je het ook noemt, dat je enkel door een gezonken bruggetje in het water kon bereiken, dolle pret natuurlijk ;-)

 


  

Lode had weer dolle pret, na zijn overwonnen angst voor kikkerdril in het water!

Onderweg kom je verschillende kleine hoeves tegen waar je iets kan eten of drinken en spelen in een natuurlijke speeltuin en speelbos!   Echt heel leuke wandeling!! Voorzie zeker genoeg tijd, de wandeling zou maar half uurtje duren (2 km) maar.....door de vele spelletjes en waterpartijen onderweg, loopt je wandeling wel eens wat langer uit. 

Er zijn ook langere wandelingen en die gaan we ook nog uittesten, de omgeving  is er heel mooi! Tip voor een dagje uit!              
     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten