Webshopje

maandag 27 oktober 2014

Uitstaptip: Het Boerenijsje

Zondag gingen we wandelen op de Kalmthoutse Heide, gezellig met dit herfstweer!
 

Na onze wandeling was het tijd voor Littlie Lodie zijn eten en gingen we naar de taverne aan de overkant van de heide.  Nooit doen! Wij zaten aan een tafeltje aan het raam maar werden onvriendelijk verplaatst naar een tafeltje in een hoekje geduwd (heel handig met een buggy, hond en kinderstoel....).  Lode zijn eten opwarmen, was blijkbaar ook vreemde vraag waarop we ons echt afvragen nu of wij echt de enige zijn die hun kind zijn eten meebrengt en laat opwarmen?  Zelf hebben we er ook iets gegeten dus dat kan toch niet het probleem zijn.... 
ff richten om de dienster van de taverne af te schieten....

Enfin, bij het buitenkomen stond er een ijskarretje en een bord erbij met reclame voor de boerderij waar het ijs gemaakt wordt.  Na een zeer duidelijke wegbeschrijving van het meisje in de kar (ja ik heb geen GPS, ik hou van kaarten) vonden we de boerderij in Loenhout, op een kwartiertje rijden van de Heide.

Kleine boerderij met ruime parking, speeltuintje, trampoline en vooral veeeeeel koeien!  Eerst nog wat onwennig (mogen wij hier gewoon in de stallen lopen... )werd algauw: aaien van de koeien.
nog een beetje onwennig loeren naar die grote koeien
 
 
 
Lode's favoriet, hoe groter hoe beter!
 
aaien!
 
die koe kwam te dicht :-)


Het Lief vond trouwens dat het voeder wat ver lag en begon dan maar alles "goed" te leggen :-) 
 
 
 
Et voila! een rij etende koeien :-)
 
ook kalfjes zijn er!
 
Je kan er in de 'verbruikerszaal' ijsjes, pannenkoeken, wafels, taarten, chocomousse, rijstpap maar ook hartige zaken eten en alles zelf vers gemaakt.  Ik had een chocoladetaart, heel lekker maar zwaar!  Lode een wafel maar die had het te druk met andere mensen te vertederen, hij was weer in 'zijne goeie' met handkussen uit te delen en te waaien. 
Nog even als een aap rondlopen op de trampoline en dan naar huis!Dit was een gezellige namiddag! Meer info: http://www.boerenijsje.be/

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk! En nee, ik vind eten laten opwarmen, niet vreemd, als je zelf ook iets eet. Wij vragen ook wel eens een extra bordje en bestek, waar we wat eten van ons opleggen voor Hummeltje. Tegenwoordig eet ie ruime porties, en is dat niet meer echt nodig...
  Boerderij is ook altijd tof he. Wij hebben het geluk dat de schoonfamilie een melkvee bedrijf hebben, waar Hummeltje elke zondag kan uitkuren. Heerlijk vindt ie het!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zal onze Lode dan eens brengen se, kan hij mee uitkuren :-)

   Verwijderen
 2. Eten opwarmen voor een kindje zou altijd en overal moeten kunnen, vind ik. En dus zeker in een taverne, zélfs al eet je zelf niks... Dat boerenijsje ga ik onthouden! Mijn ouders wonen in Kalmthout dus we zijn dikwijls in de buurt daar, maar had er nog nooit van gehoord. Goeie tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tis wel kwartiertje rijden van kalmthout maar echt leuk daar!

   Verwijderen